Ook dit jaar herdenken we op 4 mei de oorlogsslachtoffers maar met weer helaas een aangepast programma zonder publiek. Het Nationaal 4 en 5 mei Comit vraagt aan heel Nederland om op 4 mei de vlag thuis de hele dag halfstok te hangen ter nagedachtenis aan de oorlogsslachtoffers. Om 17.58 uur zal bij het monument bij de kerk het Taptoe-signaal te horen zijn, waarna om klokslag 18.00 uur twee minuten stilte in acht worden genomen. Vervolgens zullen de bestuursleden van het Dorpsbelang een krans namens gemeente Sdwest Frysln en een bloemstuk namens het Dorpsbelang neerleggen volgens de richtlijnen van het RIVM. De naaste familieleden willen wij wel de kans geven om hierbij aanwezig te zijn. Overige belangstellenden willen wij vragen eerder op de dag van deze gelegenheid gebruik te maken.

De gebruikelijke toespraak van de gemeente wordt opgenomen in de beslotenheid van het gemeentehuis, en is in de loop van de avond van 4 mei te zien en te horen via de site van de gemeente en de gebruikelijke sociale mediakanalen.

Op 5 mei staan we stil bij het einde van de Tweede Wereldoorlog, nu 76 jaar geleden. We vragen u om ook op 5 mei weer de vlag uit te hangen en dit feest te vieren in deze moeilijke tijd. Vorig jaar hadden wij een mooi feest willen organiseren vanwege de 75 jaar bevrijding. Dit kon niet doorgaan en helaas dit jaar ook niet. Daarom komen wij op deze dag op een andere manier verrassen.

Facebooktwittermail