nov
16
za
Pubquiz 2019 = VOL @ Dorpshuis Oan it Far
nov 16 @ 20:00 – 23:45

OPGEVEN NIET MEER MOGELIJK!

Niemand minder dan Piter Wilkens zal dit jaar samen met de Feestcommissie de pubquiz begeleiden. Geef je dus snel op.

Op zaterdag 16 november zal het dorpshuis weer ramvol zitten voor de jaarlijkse pubquiz. Vorig jaar deden er maar liefst 160 deelnemers mee, de grote sporthal zat helemaal vol. Dit jaar kunnen we maximaal 175 man toelaten.

We zijn tevens zeer verheugd dat niemand minder dan Piter Wilkens de Feestcommissie zal begeleiden dit jaar. Piter zal helpen bij de muziekrondes en uiteraard zelf op gaan treden in de pauze en na afloop. Geef je dus snel op voor dit prachtige evenement. 

Opgeven kan in maximaal teams van vijf personen. Geef je teamnaam en de deelnemers uit je team door aan n van de leden van de Feestcommissie. Een mail sturen mag uiteraard ook. Dit kan naar beheerjhsite@outlook.com. Deelname kost vijf euro per persoon. Vol is ook echt vol, geef je dus op tijd op. 

nov
19
di
Klaverjassen @ Dorpshuis Oan it Far
nov 19 @ 20:00 – 23:00

Kom gezellig mee klaverjassen in het dorpshuis. 

nov
23
za
Sinterklaasfeest @ Dorpshuis Oan it Far
nov 23 @ 15:30 – 16:30
nov
30
za
Raze om protters @ Dorpshuis Oan it Far
nov 30 @ 20:00 – 22:00

Raze om protters.

Als je steeds maar het gevoel krijgt dat niemand je hoort en niemand je ziet, terwijl je zo je best doet om erbij te horen, hoe houd je je dan staande..?

Het overkomt Doede (Raymond Muller), een jongen met een lichte verstandelijke beperking, wanneer er veel verandert in zijn leven. Sinds een paar weken zit hij noodgedwongen thuis bij zijn moeder (Aly Bruinsma), die ook verzorging nodig heeft. Hij is ontslagen omdat hij per ongeluk zijn ontembare liefde voor Elske DeWall te uitbundig uitte, terwijl zijn vrienden dit juist zo toejuichten. Er lijkt hierdoor geen plek meer te zijn voor hem in de maatschappij.

Hulp krijgt hij van instanties, maar hij wordt van het kastje naar de muur gestuurd. Hoe hard hij ook probeert, Doede krijgt maar geen vat op hoe het dan wl hoort. Als klap op de vuurpijl dreigt ook zijn geliefde duivenhobby voor hem te duur te worden. Hij begrijpt het niet; hij doet z zijn best, waarom wordt dat niet gezien? In plaats van bij de pakken neer te zitten, komt Doede in actie en eist een podium. De maat is vol.

Laat je gijzelen door Doede
In deze aandoenlijke theatervoorstelling word je gegijzeld door Doede maar maak je geen zorgen, hij heeft geen kwaad in de zin. Hij wil alleen maar heel graag dat je even luistert -. Hij neemt je mee in zijn wereld, in zijn dromen, langs de paden van zijn onvrede, eenzaamheid en verlangens. Kun jij hem horen?

  • Speciaal voor de voorstelling heeft Elske DeWall de gelijknamige titelsong Raze om protters opgenomen.

In Raze om protters zet Eelco Venema actuele, maatschappelijke vraagstukken rondom zorg, participatie, inclusiviteit, zingeving en eenzaamheid om in een tragikomisch schouwspel tussen vier spelers, waarbij hij met humor en empathie de soms schrijnende werkelijkheden aan het licht brengt.

Eelco Venema is bij Tryater bekend als speler, maar intussen heeft hij ook een heel aantal stukken geschreven.Rooftop Memories, dat te zien was in Theater Bellevue in Amsterdam, was van zijn hand. Een paar jaar geleden schreef hij mee aan Liwwadder uitvoering van Discopigs, meer recentelijk schreef hij So happy together. Verder schreef Eelco mee aan Wie overleeft de grutto en Dorp Europa

dec
6
vr
Klaverjassen @ Dorpshuis Oan it Far
dec 6 @ 20:00 – 23:00

Kom gezellig mee klaverjassen in het dorpshuis. 

dec
28
za
Oliebollentoernooi @ Dorpshuis Oan it Far
dec 28 @ 16:00 – 20:00

Info volgt later. 

dec
31
di
Oudjaarsfeest @ Feesttent naast het voetbalveld
dec 31 2019 @ 20:00 – jan 1 2020 @ 03:30

Ook dit jaar gaan we het afgelopen jaar in stijl afsluiten. Kom gezellig langs in de warme feesttent voor een drankje, hapje en een stukje muziek. We maken er een prachtige oudjaarsdag van. 

jan
1
wo
Nieuwjaarsborrel @ Feesttent naast het voetbalveld
jan 1 @ 16:00 – 21:00

We nodigen alle inwoners uit voor een hapje en een drankje. Er zal ook wederom een snackkar aanwezig zijn. Met een stukje muziek starten we het nieuwe jaar gezellig. 

mrt
7
za
Toneel @ Dorpshuis Oan it Far
mrt 7 @ 20:00 – 21:00

Toneelvereniging de Spegel zal op 7 maart een stuk spelen in het dorpshuis. 

jun
25
do
Dorpsfeesten 2020 @ Grasveld naast het dorpshuis
jun 25 @ 19:00 – jun 28 @ 20:00

Info volgt later.