Wat was het een prachtige avond, zaterdag 9 september in ons dorpshuis! Het dak ging eraf tijdens de muziekavond, vlekkeloos georganiseerd door de Activiteitencommissie.

De bedoeling was om te gaan swingen on the beach, maar vanwege het weer werd besloten om naar de zaal in Oan it Far uit te wijken. Dat was een boppeslach; niet alleen door de aankleding maar ook door de gezellige sfeer, die werd meegenomen door de ruim honderd belangstellenden.

Mnsen, wat hebben we muzikaal talent in onze dorpen en in de buurt! En wat werden alle artiesten geweldig ondersteund door de Skoubrege Band! Die werd gevormd door Hans van der Hoek, Jan Bouma, Simon Graven, Harry Nijkamp, Sytze Bouma en Hans Wempe, op hun beurt bijgestaan door Eddy Wiersma en Gert Postma. Door hun welhaast professionele aanpak kwamen de optredens allemaal goed uit de verf. Nadat presentator Peter de avond had ingeluid met de Sultans of Swing van Dire Straits, was er een imponerend mooi optreden van Eline Salverda. Zij vertolkte Lost van Anouk. Daarna gingen Anneke Posthuma, Lieke en Ytsje los op de trekzak en kregen Marco van Ittersum en Corin de zaal plat met het mooi gebrachte One call away. Dit duo kwam later nog een keer terug, net als Eline en niet te vergeten Marjan Waterlander. Marjan bracht onder andere een door haar zelf geschreven nummer, ontroerend mooi! Ook Wiepkje Visser en Gerke Graven kregen een daverend applaus van het enthousiaste publiek na hun I know him so well (Elaine Paige). Het stoere, mannelijke tegengeluid kwam hierna van Koop Koopmans, die zijn favoriete nummer van The Eagles bracht: Desperado. Toen meteen hierna Janna, Marie en Annemare (zingend en op toetsen en sax!) het Racoon-nummer Love you More hadden gebracht, was het dak er volledig afgeknald. Wat schitterend gedaan allemaal!

Na de pauze werd het niveau geen millimeter minder! Het California Dreams van The Mammas and the Papas werd geweldig gezongen door Gerke, Jildou, Wiepkje en Wilma. Ook Bart en Jetze toonden topvorm bij het vertolken van Good Riddance van Green Day. Anne Venema en Henk de Boer verhoogden daarna de feeststemming via Iedereen is van de wereld (The Scene) waarna Vera Lynn alias Els van Os voor een heerlijke afsluiting zorgde via Well meet again; bijgestaan door al haar collega-artiesten. Al met al een geweldig mooie avond!

De foto’s zijn gemaakt door Jitske van der Gaast

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”25″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”24″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Facebooktwittermail