Welkom bij Buurtvereniging DE STINS

Buurtvereniging DE STINS is een buurtvereniging die in het hart van het dorp Hommerts ligt. De buurt DE STINS begint bij Jeltewei 64 en loopt tot Jeltewei 122(rotonde).  Sinds februari 2008 is de straat de Toer toegevoegd aan buurtvereniging DE STINS. De naam De STINS komt voort uit het feit dat er in deze buurt een stins heeft gestaan, op de plek van de boerderij waar nu Living Once is gevestigd.

Bestuur

Het bestuur van de buurt bestaat uit een aantal inwoners van de Stins. We proberen de meest noodzakelijke activiteiten te regelen, zoals een welkomstattentie voor nieuwe bewoners, een attentie bij geboorte, bij ernstige ziekte of een sterfgeval. Graag horen we het wanneer daar nieuwtjes over te melden zijn.

Verder regelen wij de buurtactiviteiten tijdens de jaarlijkse dorpsfeesten.

Ongeveer eens per jaar wordt er een buurtfeestje georganiseerd, voor de volwassenen en/of voor de kinderen. Het lidmaatschap van de buurtvereniging kost 10,- voor 1 persoon en  20,- per 2 personen of meer per jaar.

Met Sint Maarten, op 11 november, lopen alle kinderen van de buurt samen de route langs alle huizen van de Stins. Dit wordt georganiseerd door de oudste kinderen van de basisschool.

De dorpen Hommerts/Jutrijp

De dorpen Hommerts/Jutrijp/Koufurderrige zijn verdeeld in 10 buurten met ieder een eigen buurtvereniging. In het dorp zijn meerdere verenigingen actief. Veel van de verenigingen/sporten/feesten spelen zich af in of rond het dorpshuis, dat ook in onze buurt staat.

Voor verdere vragen over buurt of dorp kunt u ons altijd even bellen of mailen: 0515-424378 of niekenrina@hetnet.nl.

Met vriendelijke groet, het bestuur van de Stins

Stijnie Kamstra, Gert Postma, Willem Bethlehem en Rina Fokkema