De dorpsfeesten van 2019 zijn een week eerder dan gebruikelijk. Namelijk van donderdag 20 juni 2019 tot en met zondag 23 juni 2019.

Klik hier voor de Facebookpagina
Klik hier voor de Twitterpagina 

Dorpsfeesten 2019 | 20, 21, 22 en 23 juni 2019

Pinnen is dit jaar mogelijk!

Deze zomer staan de dorpsfeesten in het teken van Apres-Ski en alles wat daarbij hoort en er op lijkt. We gaan er met zijn allen een fantastisch Tiroler feestje van maken. Natuurlijk komen in mei de programmaboekjes met alles gedetailleerde info door de brievenbus, hier alvast globaal wat er allemaal te verwachten valt. 

Donderdag 20 juni 2019 | Tent open om 19:30 uur
We starten met de playbackshow. Alle buurten moeten voldoen aan het thema van deze dorpsfeesten. Dit thema mogen de buurten breed gaan trekken. Denk aan Wintersport, Oktoberfest, Tirol, sneeuw en alle subthemas die daar bij horen.

Prijs voor best versierde buurt
De buurten zagen er vorig jaar spectaculair uit. Jutrijp-Hommerts was verandert in een kleurenparade. Wel kreeg de Feestcommissie wat kritiek over de jurering van vorig jaar. Om dit te verbeteren weet elke buurt inmiddels de punten waarop de jury gaat letten tijdens de buurtversiering. Belangrijk is ook dat de jury donderdag 20 juni een ronde door het dorp maakt. Zorg dus dat alles dan klaar staat. Vanaf 09:00 uur start de jury met de beoordeling. In de tent wordt na de playbackshow de winnaar bekend gemaakt. Deze winnende buurt ontvangt de wisselbokaal en een geldbedrag. Een extra joker zal niet meer worden uitreikt, dit om de meerkamp toch iets eerlijker te houden. 

In de pauze zal de lotenverkoop een tikkeltje anders gaan. We maken het een beetje spectaculairder, maar dat zullen jullie dan wel zien. Om 23:00 uur is het programma afgelopen en sluit de tent.

Vrijdag 21 juni 2019 | Tent open om 14:30 uur
Om 15:00 uur start de kinderplaybackshow voor basisschoolleerlingen. Opgave vooraf, hier komt nog een poster van op school en in het dorp. De Stratenquiz is vervangen door twee andere spellen. Een opdracht voor buurten en een spel waar bijna iedereen aan mee kan doen. 

Heel Jutrijp-Hommerts Bakt en Expeditie Apres-Ski
Om 19:30 uur Heel Jutrijp-Hommerts bakt en Expeditie Apres-ski. Het laatste spel is niet buurt-gerelateerd. Dit nieuwe spel is ontzettend spectaculair maar ook een goed stel hersenen is essentieel om te winnen. Een goed team bestaat uit twee waaghalzen en twee denkers. Info hier over volgt binnenkort via flyers en posters. En we krijgen tevens onze eigen editie van Heel Jutrijp-Hommerts Bakt. Dit is een buurtopdracht waarvan meer details volgen in het programmaboekje. 

Smuk gaat de tent weer ondersteboven spelen
Na het grote succes van vorig jaar is deze geweldige band weer terug in Jutrijp-Hommerts. Na zoveel lovende reacties kon de Feestcommissie er niet om heen. Een stampolle tent ging helemaal uit zijn dak. En om die reden zal Smuk zal op vrijdag 21 juni vanaf 21:30 uur de muziek verzorgen. De tent sluit deze avond om 02:00 uur. De muziek en de bar een uur eerder. 

Zaterdag 22 juni 2019 | Tent open om 09:30:
De kinderen en de 50+ers zullen deze lange feestdag gaan starten met de brunch en de kinderkermis. De meerkamp start om 14:00 uur en na afloop van de meerkamp zullen de eerste foodtrucks het terrein op komen. We hebben dit jaar een uitgebreid aanbod aan foodtrucks. 

Kom verkleed naar de feesttent op zaterdagavond!

Met zijn allen naar de Apres Ski
Natuurlijk komt iedereen volledig uitgedost naar de feesttent, want we maken er een echte Apres-ski avond van. Na de meerkamp is er even tijd om bij te komen want om 20:00 uur zal feestbeest Jerick de zaal lekker in de wintersport stemming brengen. Om 22:00 uur zal Bad Shoes de hoofdact zijn. Dit wordt een heerlijke avond meebrullen. De tent sluit deze avond om 02:00 uur. De muziek en de bar een uur eerder. 

Zondag 23 juni 2019 | Kerkdienst vanaf 10:00 uur
Kerkdienst met afscheid leerlingen groep acht vanaf 10:00.

Kort samengevat
– Pinnen dit jaar mogelijk.
– Buurtversiering moet donderdag 20 juni klaar zijn.
– Flyers voor kinderplaybackshow en Expeditie Apres-ski volgen.
– Joker voor meerkamp enkel bij deelname playbackshow.
– Geen extra joker meer te winnen bij winst buurtversiering.   

Namens de Feestcommissie Jutrijp-Hommerts

Erro Hofstra
Voorzitter
Thea Bethlehem
Financien 
Judith Jansen
Notulist
Mark Tesselaar
Algemeen lid
Janieke Venema
Algemeen lid
Rohald Boonstra
Algemeen lid
IJbelina Huitema
Algemeen lid

Rene Hylkema
Algemeen lid
Steven Eberwijn
Algemeen lid