Met grote teleurstelling hebben wij afgelopen week besloten de dorpsfeesten van 2020 geen doorgang te laten vinden.

Door alle maatregelen in deze lastige tijd is het voor ons als feestcommissie onhaalbaar om een evenement te organiseren zoals wij dat willen. Ook het benaderen van sponsoren vinden wij op dit moment erg ongepast, aangezien veel van onze trouwe sponsoren in een onzekere periode zitten. Daarnaast is het aangaan van verplichtingen in deze bizarre tijd financieel niet verantwoord.

Op dit moment wordt een verbod op evenementen tot 1 juni gesteld, maar het lijkt ons zeer onwaarschijnlijk dat een maand later een groot evenement mag plaatsvinden. We hebben de afgelopen weken diverse scenarios bekeken om de dorpsfeesten eventueel aan te passen of zelfs te verplaatsen naar later dit jaar.  

Toch zijn wij van mening dat we niet een rendabel feest kunnen organiseren als we de structuur van de feesten gaan aanpassen. Sommige kosten zoals het huren van een tent en artiesten blijven gelijk. Als we dan feesten gaan inkorten of uitstellen is het zeer onzeker of wij die kosten er wel uit kunnen halen. Wij hebben helaas niet de financiele mogelijkheden om deze gok te nemen.

Alle uitgedachte plannen voor dit jaar zetten wij daarom ook in de ijskast. Dit geeft ons natuurlijk een enorme voorsprong voor het organiseren van de dorpsfeesten in 2021. Wij gaan met de al bedachte plannen verder en zorgen in 2021 voor een gigantisch knalfeest.

Wellicht maken we de dorpsfoto later dit jaar
Ook zouden we op zondag 28 juni de dorpsfoto gaan maken. Vijf jaar na de eerste foto leek het ons een geweldig moment om een nieuwe foto te maken. Wij zijn als feestcommissie nog aan het kijken of we hier een datum voor kunnen prikken later dit jaar. Hier zullen wij later over communiceren.

Wij vinden het ontzettend jammer tot dit besluit te moeten zijn gekomen. Soms is de moeilijkste keuze de verstandigste, daar zijn wij van overtuigd. Wij wensen jullie een geweldige zomer toe en hopen snel weer iets van ons te kunnen laten horen. Natuurlijk zien we jullie graag tijdens de pubquiz in november, maar wellicht al eerder.

Denk om jezelf en om elkaar, blijf gezond en dan zien we jullie hopelijk snel weer terug.

Feestcommissie Jutrijp-Hommerts
Erro Hofstra
Janieke Venema
Mark Tesselaar
IJbelina Huitema
Rohald Boonstra
Thea Bethlehem
Rene Hylkema
Steven Eberwijn
Judith Jansen

Facebooktwittermail