De tent is weer plat en het terrein weer schoon, het zit er alweer op. Maar we kijken met heel veel foto’s nog eens terug op de zaterdag.

Ten eerste wil de Feestcommissie alle bezoekers bedanken. Zonder jullie geen feest. Bovendien is alles weer zonder nare incidenten verlopen, dat is ook een compliment waard. 

50+ en kinderen starten de zaterdag traditioneel
Zaterdagochtend was het eerst de beurt aan de 50+ers. Corry en Erik van het dorpshuis hadden weer een heerlijke maaltijd voorbereid, helemaal in de stijl van het thema. Zorggroep Foar Elkoar had dan weer voor de aankleding gezorgd en bovendien een aantal vragen bedacht voor de pubquiz. Er kwamen maar liefst vijftig personen op af en die hebben een prachtige ochtend gehad vol humor en lekker eten. De jeugd vermaakte zich op de springkussens en kon dus gelijk al haar energie kwijt. Bovendien waren de poffertjes weer grandioos en de ijsjes ijskoud. 

Tekst gaat door onder de foto’s.

[ngg src=”galleries” ids=”46″ display=”basic_thumbnail” ajax_pagination=”1″ show_slideshow_link=”0″]Meerkamp loodzwaar
Natuurlijk werd er uitgekeken naar de meerkamp. Grotendeels zelf door de feestcommissie gemaakt. De spellen soms pittig met zaag-opdrachten en knokken boven een waterbak. Na vijf spellen bloed zweet en tranen was er zeker geen duidelijke winnaar aan te wijzen. Sansleat werd derde en De Nessen werd net eerste boven de Sydtakke. Het verschil was maar drie puntjes. Voor het eerst sinds 2001 won de Nessen weer eens de meerkamp. Geniet nog maar eens na met de prachtige foto’s.

De tekst loopt door onder de foto’s.

[ngg src=”galleries” ids=”47″ display=”basic_thumbnail” images_per_page=”120″ show_slideshow_link=”0″]Prachtige outfits en toepasselijke muziek
Na de meerkamp was het tijd om even bij te komen. Op het grasveld naast de tent genoten de mensen van het zonnetje en natuurlijk de nodige sapjes en versnaperingen. Er stonden weer vier eetgelegenheden op het terrein, van pizza tot vis en van broodjes tot snacks. Er was van alles te verkrijgen. Rond de klok van half 8 begon zanger Jerrick met zijn optreden. De tafels waren in de tent in Oktoberfest-opstelling gezet voor een echte Apres-Ski sfeer. 

De gasten keken wel even raar op en moesten even wennen aan de markante zanger, maar die wist in rap tempo de tent naar zijn hand te krijgen. Het werd een prachtig feest met uiteraard pullen bier en pitchers om de beleving helemaal compleet te maken. De polonaise ging een paar keer door de tent en de dansvloer was al snel vol. Toen de Brabander afsloot met het prachtige Friese nummer “In Nije Dei” kreeg hij een groot applaus en vertrok weer op zijn prachtige hoge schoenen. 

Vervolgens was het de beurt aan Bad Shoes. Deze band wisselde af van stevige rock tot Nederlandstalige muziek. Elk genre was aanwezig zodat voor elke bezoeker wat wils was. Het was een heerlijke afsluiter van deze dorpsfeesten. 

De Feestcommissie wil iedereen bedanken. Ook voor de suggesties die in de ideeenbus zijn terechtgekomen. Het is tijd om te evalueren om vervolgens weer fris en fruitig aan de slag te gaan voor de dorpsfeesten van 2020. Maar dat duurt nog wel eventjes. 

[ngg src=”galleries” ids=”48″ display=”basic_thumbnail” show_slideshow_link=”0″]

Facebooktwittermail