• 7 april 2018
  • 10:00
  • Groen Goed Menken

Bron: GrootSneek

De wereld van de glastuinbouw is kleurrijk en zit vol verrassingen. Tijdens Kom in de Kas op zaterdag 7 en zondag 8 april kan de consument kennis maken met deze verrassende wereld die achter het glas van de kas schuil gaat. In regio Friesland doet n bedrijf mee: Groen Goed Menken in Hommerts. Van 10.00 tot 17.00 uur openen ze de deuren van de kwekerij om de mensen te laten zien en ervaren wat voor moois er allemaal groeit in de kassen. Van 12.00 tot 16.00 uur worden er demonstraties gegeven.

Kleurrijke toekomst

Thema van Kom in de Kas 2018 is een kleurrijke toekomst. Bij Groen Goed Menken laten ze de klant zien, beleven en nodigen ze u uit mee te doen met het oppotten van planten die opgekweekt worden. Hierbij wordt uitvoerig uitleg gegeven en kan de bezoeker vragen stellen. Zo kan men ervaren wat het traject is van de plant alvorens hij in de winkelwagen beland. De kwekerij bevindt zich naast het tuincentrum waar tuinproducten in de breedste zin van het woord te bekijken en natuurlijk te koop zijn. Er zijn voornamelijk eenjarige planten te zien, ook wel stekperkgoed genoemd.

Veel te beleven

Behalve rondleidingen op het bedrijf en ontdekken hoe alles groeit en bloeit, worden er ook andere interessante activiteiten georganiseerd. Zo is er een speurtocht door de winkel, kunnen kinderen hun eigen plantjes oppotten en meenemen en meedoen aan de kleurwedstrijd. Niet alleen de activiteiten, maar ook de uitleg over de producten en hun groeiwijze zijn voor de kinderen zeker aantrekkelijk. Kinderen kunnen meedoen aan een interactieve speurtocht waarmee de beleving in de kas wordt vergroot. Meedoen aan deze speurtocht kan door thuis alvast de KomInDeKas app te downloaden (geschikt voor Android en Apple). Kom in de Kas is een heerlijk uitje voor het hele gezin, lekker in de buurt en helemaal gratis.

Voor meer informatie kijk op www.komindekas.nl