Bekijk nu alle foto’s, lees het verslag en bekijk de uitslagen van de dorpsfeesten 2017. Iedereen bedankt voor drie geweldige dagen feest

Voorafgaand aan de dorpsfeesten zagen de weersvoorspellingen er niet zo heel goed uit. Achteraf kunnen we zeggen dat het allemaal best is meegevallen. Zaterdagmiddag begon de zon zelfs te schijnen en zat iedereen lekker buiten na afloop van de meerkamp. We hadden het veel minder kunnen treffen. 

Donderdag deden zes buurten mee aan de playbackshow. Voor het tweede jaar op rij wist “De Nessen” de jury het meest te overtuigen en won dus de eerste prijs van de dorpsfeesten 2017. Bekijk hieronder het winnende optreden:

Volledige uitslag van de playbackshow 2017:
1. De Nessen
2. SanSleat
3. De Dageraad
4. Fan of it Pypke
5. De Stins
6. De Sydtakke

Na de playbackshow volgde een feestelijk optreden van Zanger Jeen. Hij wist er in zijn eentje een gezellige boel van te maken en de reacties waren lovend. Bekijk de foto’s van de playbackshow hieronder. Een ander leuk hoogtepunt van de donderdag was de verse paling. Toen enkele dorpsbewoners er achterkwamen dat de snackkar op het terrein paling verkocht stonk de hele feesttent in rap tempo naar vis. Maar wat hebben we lekker gesmuld met zijn allen. 

Na een beregezellige donderdagavond was het vrijdag om 15.00 uur de beurt aan de basisschoolkinderen. De Feestcommissie had weer diverse spellen bedacht en uitgezet voor de schooljeugd. Zij wisten zich prima te vermaken, mede omdat het gewoon lekker weer was buiten. Om 20.00 uur begon in de feesttent de Stratenquiz. Alle negen buurten deden hier fanatiek aan mee. De quiz was ook dit jaar weer heel erg moeilijk maar zeker een succes. De Dageraad werd de winnaar van de Stratenquiz 2017. 

Bekijk hier alle antwoorden van de Stratenquiz 2017: Stratenquiz 2017 Jutrijp-Hommerts

Volledige uitslag van de Stratenquiz 2017:
1. De Dageraad
2. De Nessen
3. De Stins
4. De Sydtakke
5. Fan of it Pypke
6. Sansleat
7. Krimwalde
8. Mei n oar Ien
9. Breggebuorren

Net als vorig jaar maakte Stars Like Us er weer een groot feest van. Zelfs enkele dorpsgenoten kregen de ruimte om een nummer te zingen of een instrument te bespelen op het podium. Dit werd door het publiek zeer gewaardeerd en het was wederom een hele drukke maar ook hele gezellige avond. Bekijk de foto’s van de kindermiddag en de Stratenquiz hieronder. 

En dan de zaterdag. Vaak het hoogtepunt van de dorpsfeesten. Vanaf 10.00 uur brunchen de 50+ers in de feesttent. Dit jaar was de activiteit een pubquiz die in teamverband moest worden gemaakt. Dit sloeg erg goed aan en werd als leuker ervaren dan Hollandse spelletjes. Voor herhaling vatbaar dus. Ondertussen waren de kinderen ook alweer ontwaakt en te vinden op de kermis. In verband met de regen waren een aantal springkussen naar binnen verhuisd. Dit zorgde voor een hele drukke tent, maar het verliep allemaal probleemloos. 

De meerkamp stond dit jaar in het thema van de Highland-games. Deze zware sporttraditie uit Schotland was door de Feestcommissie mooi neergezet op de dorpsfeesten. De buurten moesten onder andere een zware trekkerband omkieperen en ook moesten er vaten gerold worden binnen een parcours. Zware spellen dus waar de Sansleat als beste van af kwam. Zij wonnen zaterdag de loodzware 2017 editie van de meerkamp. 

Volledige uitslag van de meerkamp 2017:
1. Sansleat
2. De Stins
3. De Sydtakke
4. Krimwalde
5. De Nessen
6. De Dageraad
7. Fan of it Pypke
8. Mei n oar ien

Na de meerkamp begon plots de zon te schijnen. Een ware volksverhuizing naar buiten werd ingezet en dorpsbewoners genoten massaal van de zon. Ondertussen begon Sipke de Boer met soundchecken en werd het Chinees-buffet klaargezet. De Chinees viel goed in de smaak en ook Sipke de Boer wist de feesttent helemaal op zijn kop te zetten. Hij wist er een groot feest van te maken. Een grandioze afsluiter van een prachtige editie van de dorpsfeesten. Bekijk de foto’s van de zaterdag hieronder en wij hopen jullie allemaal volgend jaar weer te zien. Iedereen bedankt! 

Facebooktwittermail
%d bloggers liken dit: