Afgelopen weekend heeft een grote groep vrijwilligers de bezem door Jutrijp-Hommerts gehaald

Zaterdagochtend om 10 uur op het schoolplein: van alle kanten komen ze aan, ouders, kinderen, om te helpen het dorp schoon te maken. De Gemeente heeft voor containers gezorgd en ook voor vuilniszakken en plastic handschoenen. De grijpertjes ontbraken , dat was wel jammer. De activiteitencommissie heeft het dorp verdeeld in 10 wijken en naar elke wijk gaat een groep opruimers . Het is prachtig mooi weer, we krijgen het er warm van.

En is het nodig, dat opruimen? Jawel, we hebben met elkaar 2 grote containers gevuld met allerlei rommel. Wat hebben we zoal gevonden? Blikjes, plastic flesjes, papier, bouwafval, telefoons, koffiezetapparaat, kippenvoerbakje, enz.enz. In het buitengebied lag veel landbouwplastic langs de berm. Ook vonden we daar geleegde kattenbakken, met vieze krant en al omgekieperd in de berm. Bah, wie doet zoiets nou?

Na een paar uur struinen komt iedereen weer terug op het schoolplein, waar de koffie en koek klaarstonden en voor de kinderen paaseitjes. Gelukkig zijn er in ons dorp mensen die sowieso al troep oprapen, maar deze ochtend hebben we met elkaar het dorp opgeschoond. Laten we het met elkaar schoonhouden, het is een kleine moeite om je eigen troep in je eigen container te doen.
Deze actie is zeker voor herhaling vatbaar, dus volgend jaar maar weer een Himmeldei!!!

Facebooktwittermail
%d bloggers liken dit: