Ook de zesde editie van ons wereldberoemde Jutrijp-Hommerts Dartstoernooi was er weer eentje om in te lijsten!

De gezelligheid klotste als vanouds tegen de plinten, maar niet minder leuk: ook het niveau stijgt met de jaren. Zo werden op schrikkelzaterdag liefst drie 180-ers genoteerd, was de hoogste finish 126 en kon voor de zesde keer op rij bij de mannen een andere winnaar worden gehuldigd!

De nieuwe dartscommissie (gesteund door wat oude rotten) had de zaakjes perfect voor elkaar. Er was dit keer gekozen voor extra banen in de sportzaal, waarvoor onder andere een mooi stuk tapijt was geregeld, want ja: we willen geen gaatjes in de vloer. Door de deuren naar en van de Jister eruit te halen, ontstond een gezellige sfeer en was er voldoende ruimte voor zowel de spelers als het publiek. Een goed plan!

Bij de talentengroep streden vijf man om de eer. De titel werd verdedigd door Niek de Jager. De allereerste jeugdkampioen uit de geschiedenis won dit keer de derde prijs. Joran Nieuwenhuis ging er met de hoofdprijs vandoor. Die was overigens een aantal uurtjes zoek, want per ongeluk door een moeder van een andere prijswinnaar meegenomen naar Jutrijp. Macht der gewoonte zullen we maar zeggen! Joran kreeg uiteraard zijn verdiende hoofdprijs terug.

Aan de twee vrouwen-ochies stonden tien dames. Twee poules van vijf en beginnen vanaf 301, met ook de mogelijkheid om met een ‘enkel’ te finishen.

De vrouwen gaven aan volgend jaar wel naar de 501 te kunnen, want ze gingen als een pijlsnelle speer! Melissa Kootje stal de show met een finish van liefst 126 en verdiende daar een fijn prijsje mee. De halve finale werd bereikt door titelhoudster Jenny, Evelien, Hannah en Nynke. De eerste twee bereikten de finale, die door Jenny keurig werd gewonnen. Hannah bleef in het spoor van haar broer door ook de derde prijs te winnen!

Bij de mannen aan ‘vuurwerk’ geen gebrek. We waren nauwelijks begonnen of de eerste 180-er kon worden genoteerd. Dat leverde de speler een pilske van de commissie op. Er zouden nog twee volgen. Het toptrio bestond uit Ferdi, oud-winnaar Pieter en de kersverse inwoner van Jutrijp: Jelger.

De veertig Michael van Gerwens streden om zestien plaatsen in de volgende ronde en na precies drie uren was de eerste voorronde afgelopen. Dat geeft aan dat er steeds beter wordt gemikt, we hebben ook wel een jaar gehad dat het een uur langer duurde. Sneu was dat de broers Jarno en Erro sneuvelden op onderlinge resultaten, maar leuke bijkomstigheid was wel dat Erro meteen zijn grote talent als discjockey kon gaan etaleren. Ondertussen werden ook de bordjes met 180 op de ene kant (en Van der Eems als sponsor op de andere) flink ingevuld. Met de leukste/actueelste spreuk kon een heus dartsbord worden verdiend.

Nadat iedereen weer de magen had gevuld, al dan niet met vloeibare heerlijkheden, werd het tijd voor de strijd richting de finale. Ondertussen was mastercaller Mats Gies weer in the house en hij zag met plezier dat er heel goed werd gegooid. In de kwartfinale sneuvelden de eerste topfavorieten, waarbij titelverdediger Matisse. Hij liet zich van de wijs brengen door de allereerste kampioen, de inmiddels naar Noordwolde verhuisde Lolke. Hij gooide met het tempo van parende luiaards. Dat loonde, maar niet tot in de finale. Net als runner-up Ferdi (door veel supporters gesteund) bereikte hij de slag om de derde plaats. Om tot een winnaar te komen, was er even flink wat geduld vereist. Lolke won en met hem Sybolt (met zijn spreuk ‘Lolke, graag even opschieten!’)

De bookmakers hadden hun bier gezet op Mario, Pieter, Matisse en Lolke, maar zij haalden de finale net niet. Ook de verrassende Egbert kwam heel ver – hij laat volgend jaar zeker weer van zich horen! Jelger Bles lukte dat wel – wat een toernooi al met al voor de familie De Jager. Ook in de finale – en hoe hadden de wedkantoren hem over het hoofd kunnen zien! – Thomas Graven.

Beresterk aan de bar, maar ook beresterk aan het bord! Na de geweldige opkomst van beiden, ging het goed los. Jelger was er telkens dichtbij, maar Thomas wilde deze Super Schrikkelzaterdag van geen wijken weten en was als een kind zo blij met de hoofdprijs! Het was een puike afsluiting van de middag en avond, hoewel er na de finale natuurlijk nog wel even werd gevalueerd. Ook aan de bar werd pijlsnel gehandeld!

Op naar het volgende evenement!

[ngg src=”galleries” ids=”53″ sortorder=”2904,2905,2906,2907,2908,2910,2911,2912,2913,2914,2909,2915,2916,2917,2918,2919,2920,2921,2922,2923,2924″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″ images_per_page=”50″ ajax_pagination=”1″]

Facebooktwittermail