Maandag 23 september is in het dorpshuis een infoavond over glasvezel.

De gehele zomer al worden bewoners van regio Sdwest Frysln genformeerd over glasvezel voor toekomstbestendig internet in het buitgebied en de dorpen. Voor het buitengebied komt het er.

Maar hoe komt het dan in de dorpskernen??

Veel dorpskernen hier zijn relatief klein en daarmee kostbaar om aan te leggen. Dat is anders wanneer die aanleg tegelijk gaat met het buitengebied. Dan komt de glasvezelkabel immers al tot aan het dorp. Pak als bewoners nu de kans uw dorp tegelijk met het buitengebied aan te sluiten. Daarmee heeft u niet alleen zelf de zekerheid van supersnel internet voor een haarscherp tv beeld en snelle upload; bij voldoende aanmeldingen hebben straks ook de huisarts, de school, de thuiszorg, het dorpshuis en de buurtsuper een supersnelle verbinding. Dat is in ieders belang! Onze maatschappij digitaliseert in enorm tempo. Blijf aangehaakt aan wat elders de norm is. In Nederland gingen al 3 miljoen huishoudens ons voor.  In De Fryske Marren en Ooststellingwerf hebben de dorpen het ook ingezien. Zij gaan mee op glasvezel. Dat kan in Sudwest Fryslan ook.

Natuurlijk laat Jutrijp en Hommerts die kans niet liggen! Kom langs op 23 september

Jutrijp en Hommerts en omliggende dorpen hebben nog wat aanmeldingen nodig om aan de deelnamedrempel van 35% te komen. Op www.glasvezelvoorsudwestfryslan.nl vindt u veel informatie. Daar kunt u ook aanmelden voor 1 oktober 2019.

Wij vinden het heel belangrijk dat iedereen goed genformeerd is. Daarom organiseert De Fryske Mienskip op Glas samen met lokale ambassadeurs en het dorpsbelang een informatieavond op maandag 23 september as. van 20:00 21:30  uur (inloop vanaf 19:30 uur) in dorpshuis Oan it Far te Hommerts.

Wij zijn er om u persoonlijk te woord te staan en uw vragen te beantwoorden over nut en noodzaak, het aanbod (eenmalige bijdrage van 250,- + een jaarabonnement bij een van de providers)  en het pakket dat het beste bij u past. Meer info vindt u op www.glasvezelvoorsudwestfryslan.nl. Maar kom vooral ook even langs! De koffie staat klaar.

Graag tot 23 september! Team De Fryske Mienskip en Dorpsbelang Jutrijp/Hommerts

Facebooktwittermail