Geinteresseerd in glasvezel. Wees er dan snel bij!

De aanleg van glasvezel roept de laatste tijd veel vragen op bij inwoners van Fryslan. Vooral omdat zij nu uit meerdere partijen kunnen kiezen. Het Friese overheidsbedrijf Kabelnoord vindt het daarom belangrijk om helderheid te geven over waar ze wel of niet glasvezel aanlegt. ,,Dat geeft rust en duidelijkheid, aldus directeur Niek Geelhoed.

Zoals bekend, voorziet Kabelnoord in opdracht van de provincie Frysln diverse buitengebieden van glasvezel. Glasvezel op het platteland is van groot belang voor de leefbaarheid. Deze internetverbinding heeft de snelheid van het licht. Alternatieven zijn vaak minder snel en stabiel en zeker niet goedkoper. In dorpskernen en steden is een snelle internetverbinding tegenwoordig vanzelfsprekend, maar voor ruim 20.000 adressen in Friesland is dit niet het geval. ,,Wij vinden dat ook de mensen de kans moeten krijgen om mee te doen in de maatschappij, stelt de directeur. 

Aanmelden in Sdwest-Frysln kan nog 
In Sdwest-Frysln wordt het nog spannend of Kabelnoord hier wel of geen glasvezel gaat aanleggen. Het aantal aanmeldingen in deze gemeente is tot nu toe (te) laag. ,,Om vroeg duidelijkheid te scheppen, halen wij de aanmeldingsdatum naar voren. Aanmelden kan tot 30 juni 2019. Op 1 juli a.s. maken wij bekend of we dan genoeg aanmeldingen hebben voor de aanleg, zegt Geelhoed. Hij benadrukt dat het belangrijk is dat inwoners goed nadenken, want deze kans op glasvezel krijgen ze maar n keer. ,,Wij hebben bij Kabelnoord in veertig jaar veel kennis opgebouwd die we graag beschikbaar willen stellen in de buitengebieden. Het is nu aan de mensen om te kiezen voor de partij waar ze – ook op de lange termijn – het meeste vertrouwen in hebben. 

Donderdag 27 juni is er een informatiemarkt in het Dorpshuis Oan It Far van 14:00 18:00 uur met de verschillende providers.

Meer informatie 
Voor vragen over Glasvezel van Kabelnoord is de Klantenservice bereikbaar via telefoonnummer 0519 – 701 701. Desgewenst is het mogelijk om een keukentafelgesprek aan te vragen. 

 

https://www.glasvezelvankabelnoord.nl/nieuws/kabelnoord-schept-duidelijkheid

Facebooktwittermail