Kleur is het thema van de dorpsfeesten 2018. De prijs voor best versierde buurt is terug evenals de playbackshow voor basisschoolkinderen.

Prijs voor best versierde buurt terug van weggeweest
De Feestcommissie heeft dus gekozen voor het thema kleur. Een heel breed thema maar wel een thema die tijdens de diverse onderdelen een belangrijke invloed heeft. Zo heeft elke buurtvereniging onlangs een kleur gekregen, hieronder is te zien welke kleur jouw buurt heeft. Tijdens de dorpsfeesten is de bedoeling dat je overal in Jutrijp-Hommerts andere kleuren tegen komt. Dit moet toch een prachtig gezicht opleveren. Om de buurten te motiveren is er ook een prijs aan gekoppeld. De best versierde buurt krijgt een geldbedrag en een extra joker die in te zetten in tijdens de meerkamp op zaterdag. Een jury van oud Feestcommissieleden zal de buurten beoordelen.

Breggebuorren: Paars
De Stins: Roze
De Dageraad: Blauw
Sansleat: Zwart
Krimwalde: Geel
De Nessen: Wit
De Sydtakke: Oranje
Fan of it Pypke: Rood
Mei n Oar ien: Groen

Kinderplaybackshow vervangt de kindermiddag
Ook op vrijdag zal er een duidelijke wijziging zijn in het programma. De traditionele kindermiddag voor basisschoolleerlingen zal verdwijnen. In plaats daarvan weer iets wat terug is van weggeweest, namelijk een playbackshow. Onderstaande posters hangen inmiddels op de basisschool en in het dorpshuis. Er zijn geen regels en de leerlingen mogen creatief nadenken over een stukje. Een jury met onder andere meester Sjoerd Jan zal de stukjes beoordelen en uiteraard zijn en mooie prijzen te winnen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donderdag eerder naar huis, zaterdag tot 02:00 door
Ook de eindtijden zijn een beetje anders. De Feestcommissie wou graag dat het feest op zaterdag langer door zou gaan dan 23:00. Helaas was dit vergunningtechnisch niet mogelijk zonder een andere aanpassing te doen. Dit betekend dat de donderdag zal duren tot 23:00 en er deze avond ook geen band komt optreden. Vrijdag blijft hetzelfde en zaterdag pakt de Feestcommissie helemaal uit met maar liefst twee optredens. Op vrijdagavond zal na de Stratenquiz Smuk optreden. Deze opkomende band met jonge bandleden (onder andere Hommertser Simon Graven) stond onlangs in Paradiso en timmert hard aan de weg. De Feestcommissie is in haar nopjes met het binnenhalen van deze formatie.

Op zaterdag zal na de meerkamp Frerik de Swetser aftrappen. Feestband Finally zal de avond compleet maken. Deze meerkoppige feestgroep zal de tent helemaal op zijn kop zetten, al weten wij zeker dat Frerik de Swetser ook wel een feestje weet te bouwen. Het beloofd een fantastische dag te worden. Onder aan dit artikel staan filmpjes van de optredende bands tijdens de dorpsfeesten van 2018. Deze avond zullen wij werken met leeftijdsbandjes.

Foodtrucks vervangen Chinees buffet, andere opzet kinderkermis
Dit jaar geen Chinees buffet meer maar Foodtrucks. Dit scheelt de commissie een heleboel werk, aangezien de Feestcommissie onderbezet is zijn alle handjes nodig op een druk moment zoals de zaterdag. Bovendien is het volgens de Commissie een geweldig en creatief alternatief. Bovendien goedkoper voor de bezoekers dan de Chinees. Er zullen twee verschillende trucks staan.

Ook de kinderkermis is aangepakt. Het idee zal hetzelfde zijn maar wat betreft de snoepconsumptie zal er een halt worden ingeroepen. Basisschoolkinderen krijgen een beperkt aantal muntjes waarmee ze suikerspinnen etc kunnen krijgen. Dit om de rommel die het elk jaar oplevert te beperken en natuurlijk met het oog op de gezondheid van de kinderen.

Uiteraard verschijnen de programmaboekjes begin juni weer bij alle inwoners op de mat. Daarin zal het hele programma te vinden zijn inclusief tijden. Uiteraard zoekt de commissie nog steeds leden. Na de dorpsfeesten stoppen weer drie leden. Wij hopen dus op mensen die lid willen worden van de leukste commissie van Jutrijp-Hommerts. Aanmelden kan bij een van de onderstaande leden.

Contact: BeheerjhSite@outlook.com 
Erro Hofstra (o623380786)
Voorzitter
Tristan Kouwenhoven
Financien 
Janieke Venema
Notulist
Mark Tesselaar
Algemeen lid
Jan Jelte Nauta
Algemeen lid
Rohald Boonstra
Algemeen lid
IJbelina Huitema
Algemeen lid

Band op vrijdag: Smuk

Op zaterdag twee optredens, eerst van Frerik de Swetser

En later komt feestband Finally langs

 

Facebooktwittermail
%d bloggers liken dit: