Zaterdag heeft korps EZG op Schiermonnikoog een prachtige dag beleefd

Onderstaand verslag komt van de Facebookpagina van het korps

Wat hebben wij vandaag een fantastische, maar ook hele lange dag gehad. De wekker rinkelde vanochtend om 4:00 uur!! 4:45 uur vertrokken we vanuit het dorpshuis om vervolgens de boot van 6:30 uur richting Schiermonnikoog te halen. Vandaag was de grote dag aangekomen waar we ons maanden op verheugden. Het grote concours op Schiermonnikoog.

Toen we eenmaal aankwamen op Schier stond daar een bus vol verlangen op ons te wachten om ons vervolgens naar een garage te brengen waar wij ons spullen konden dumpen. Nadat we het dorp hadden verkend, kwam het grote moment toch telkens dichterbij. Met ons instrument in ons ene hand en standaard in de andere hand liepen we richting het dorpshuis om daar vervolgens het instrument warm te maken en in te blazen.

Op dit moment was het 9 uur. We kregen een kwartier om in te spelen en daarna liepen we meteen door naar het kerkje om daar vervolgens voor de jury ons versie van Contrasto Crosso te laten horen. En wat ging dit goed! Al zeg ik het zelf. Opgelucht konden we adem halen en ons voorbereiden op ons volgende optreden, namelijk midden in het centrum bij het beukennootje. Zover was het eerst nog niet, dus pakten we met zn allen gezellig een terrasje en proostten we op een geslaagde prestatie! Nu werd het langzamerhand toch tijd voor ons tweede en laatste optreden van de dag! En dit was een pittigen n. We zaten buiten en dat was te merken ook.

De wind liet van zich horen en de papiertjes waaien door het hele koepeltje heen. Maar zo creatief dat wij waren bedachten we er wel iets op en was het uiteindelijk toch nog een spetterend optreden. De optredens waren voorbij, de eerste drankjes waren al binnen, dus werd het voor sommige mensen tijd om naar huis te gaan. Half 2 ging de eerste helft van ons korps naar huis, niet wetende wat de mis zouden lopen. 17:08 uur kwam daar dan in de groepsapp het onverwachte fantastisch nieuws dat wij met 87 punten op de 1e plek van de 5e divisie zijn geindigd. De dag had geen beter einde kunnen krijgen.

Vandaag hebben wij toch maar even laten zien wat voor kracht dit niet al te grote korps in zich heeft en daar zijn we trots op! Het was een onvergetelijke dag met een nog onvergetelijker einde!

Facebooktwittermail