Zoals ongetwijfeld bekend vierde onze voetbalvereniging de 75-ste verjaardag onder andere met een wedstrijd tegen het Nederlands Doventeam.

Het leidde niet alleen tot een gedenkwaardige interland en ook nog eens een fraaie overwinning (9-2), maar ook tot een geweldig mooi bedrag voor het elftal van aanvoerder Gert-Jan Roelofsen uit Kollumerpomp. De Dove Leeuwen kregen op weg naar de Deaflympics in Brazili maar liefst 3500 euro mee van HJSC, met daarbij de toezegging dat er wellicht nog wel iets in het vat zat voor dit team, dat geen steun krijgt van de KNVB en geheel is aangewezen op sponsoren en andere gulle gevers.

Zaterdag helaas degradeerde ons eerste elftal die middag na een zenuwslopende wedstrijd tegen Ouwe Syl naar de vijfde klasse werd de inmiddels beroemde HJSC-veiling gehouden, waarvan een deel ten goede zou komen aan het Doventeam. Topstukken op de veiling waren onder andere een gesigneerd shirt van recordinternational Sherida Spitse (Sneek), een Feyenoord-shirt met handtekeningen van alle spelers en de voetbalschoenen waarop ex-international Arjen Robben zijn laatste profwedstrijd speelde.

De belangstelling was werkelijk enorm! Astrid Breed wist het felbegeerde Sherida-shirt te verkrijgen, een vriendengroep bezorgde HJSC-supporter nummer 1 Mient de dag van zn leven door voor hem het Feyenoord-shirt aan te kopen en voor de Robben-kicksen meldde zich zelfs een verstokte Bayern-fan, Henk der Bauer, waarin velen een in Hommerts woonachtige politieke pommerant meenden te herkennen!

Hoe dan ook: de opbrengst was hartverwarmend en dat heeft ertoe geleid dat HJSC ng eens 1500 euro kan schenken aan het Doventeam! De dolblije Gert-Jan Roelofsen en zijn medespelers kunnen dit cadeau goed gebruiken in hun voorbereiding op het volgende grote toernooi: het WK, volgend jaar, in Zuid-Korea. HJSC, het is en blijft een unieke vereniging: volop feesten, tegelijkertijd manmoedig een sportieve tegenslag wegslikken en dan met zn allen in staat zijn om door middel van een schenking van 5000 euro iets moois voor anderen te kunnen doen!

Facebooktwittermail