In het buitengebied van Sudwest-Fryslan is een vraagbundeling voor glasvezel erg succesvol geweest, en zal op korte termijn gestart worden met de voorbereiding van de aanleg dan mogen de kleine kernen zelf natuurlijk niet achterblijven! Dat vond ook De Fryske Mienskip op Glas, initiatiefnemer van een vraagbundeling om ook de kleine kernen in Sudwest-Fryslan te voorzien van glasvezel. Van 11 tot en met 26 juni organiseerde zij verschillende glasvezel informatieavonden in de regio.

Tijdens een algemene presentatie en een infomarkt lieten elke avond ruim honderd genteresseerde inwoners zich informeren over glasvezel. Wat is het eigenlijk? Wat zijn de voorwaarden? En waarom zou je overstappen als je nu prima internet hebt? DFMopGlas beantwoordde al deze vragen.

Mooie kans
Jaap Bosma, directeur van DFMopGlas, benadrukt vooral de mooie kans. Glasvezel is de basis voor de toekomst. De ontwikkelingen gaan razendsnel. Het kan natuurlijk niet dat de kernen straks achterblijven ten opzichte van het buitengebied qua snelheid en stabiliteit van het internet. We zijn immers n mienskip.

Als in Hommerts 35% van de inwoners zich vr 1 oktober 2019 aanmeldt bij een dienstaanbieder komt er glasvezel. Dat komt neer op 82 adressen. Voor Jutrijp komt dat neer op 41 adressen. Inwoners die in aanmerking komen voor dit aanbod hebben persoonlijk een brief ontvangen van DFMopGlas. Om er zeker van te zijn dat je in aanmerking komt, kun je de postcodecheck doen via de website. Daar vind je ook meer informatie over glasvezel, het aanmelden en de dienstaanbieders.

Zelf eigenaar worden
In tegenstelling tot wat veel inwoners denken, ben je met glasvezel gemiddeld niet duurder uit dan wat je nu betaalt. Het aanbod bestaat uit een jaarabonnement bij een van de vijf dienstaanbieders en een eenmalige bijdrage van 250.- voor de aansluiting. Daarnaast wordt u lid van de coperatie. Dit lidmaatschap bedraagt 10.- per jaar en deze kosten gaan zelfs pas in tijdens het tweede jaar van uw abonnement. Als lid van de coperatie wordt u mede-eigenaar van het netwerk. Een Fries netwerk voor elkaar en met elkaar dus! En zoals Jaap eerder vertelde: Ook al is Ziggo bijvoorbeeld geen aanbieder, ook bij onze pakketten kun je Max Verstappen of Eredivisie Live ontvangen.

glasvezelvoorsudwestfryslan.nl/
facebook.com/GlasvezelvoorSudwestFryslan/

Facebooktwittermail