De Elfstedentocht per schaats is eerder afgelopen, maar vooral niet getreurd daarover: de derde editie van The Hommerts-Jutrijp Darts Open was zaterdag 25 februari weer een geweldig succes!

VIDEO VAN DE FINALE: KLIK HIER

Toen de kruitdampen tegen twee uur s nachts waren opgetrokken en de laatste Famous Meatballs van gastvrouw Corry en haar crew waren verorberd, was er een winnaar bekend. Als een volleerde prof zette Pieter The Power Wiersma na een mooie finale zijn handtekening op de achterkant van het bord.

Door: Peter van der Meeren

Voor dat zover was, begonnen de veertig darters verdeeld over acht poules aan hun toernooi. In de uren daarvoor was De Jister door de organisatie omgetoverd in een ware Lakeside-arena. Grote complimenten voor de doeners en denkers achter dit gewaardeerde evenement: Bart, Erro, Tristan, Mark, Eddy en Lolke. Zij hadden met medewerking van sponsoren niets aan het toeval overgelaten. Opnieuw had het toernooi weer enkele verbeteringen ondergaan, zoals voor elk bord een vaste drempel.

Van de eerste tot de laatste pijl was het spannend. Of had de geweldige premie van Corry (voor elke 180-er een consumptie) toch een licht verlammende werking op de spelers? Uiteindelijk kon over de hele avond en nacht 1 keer 3x-triple20 worden genoteerd. Dit presteerde onze sympathieke gastspeler Jan Pieter uit Genum (Ginnum), niet te verwarren met onze Piet Jan, dan wel Pieter. Jan Pieter was door Lolke speciaal voor The HJDO ingevlogen en presteerde prima.

Dat laatste gold zeker ook voor onze lokale held Eelke. Wat hield hij zich geweldig staande in het jeugdige geweld! Eelke Silverback van Netten imponeerde door zijn ijzersterke finishes. Dat leidde tot de hoogste uitgooi van de avond: liefst 107. Helaas: Eelke moest halverwege de avond ziek naar huis. Dit net nadat hij op overtuigende wijze de laatste acht had bereikt en er al menig plaatselijk wedkantoor zijn naam met grote letters op de lijst van favorieten had gezet.

Na welgeteld tachtig partijen kon de poulefase worden afgesloten. De poulewinnaars en de nummers twee gingen door naar de volgende ronde. Terwijl ondertussen menig speler van een heerlijke maaltijd genoot, met daarbij een versnapering, was de situatie na enig rekenwerk alsvolgt: Leon, Piet Jan, Jan Pieter, Tristan, Jarno, Erro, Thomas, Mark, Sjoerd T., Sjoerd dJ, Bauke, Pieter, Elke, Nils, Mario en Dennis vormden de laatste zestien.

Saillant: in de tweede ronde volgde opnieuw een broedermoord, nadat in de poulefase Marko al had moeten afrekenen met broer Ted Henkie Hoekstra. Erro moest tegen Jarno The Hulk Hofstra , die s middags nog voor Erro was ingevallen bij HJSC in de overtuigend met 1-0 gewonnen derby tegen Woudsend. Erro kende voor het bord geen genade met Jarno: 3-0.

De hitte nam toe, de spanning ook. In de kwartfinale versloeg Jan Pieter Piet Jan, nee niet andersom en ging Erro strijdend ten onder tegen Thomas. Pieter versloeg oud-winnaar Sjoerd Tichelaar en de voor Eelke opgeroepen Nils probeerde het dapper maar vergeefs tegen Super Mario. Inmiddels was de zege van SC Heerenveen al met gejuich begroet en bleek heel de familie Wiersma opgeroepen om hun oudste zoon te ondersteunen.

Dat hielp, want Pieter kwam de halve finale tegen Mario goed door (4-2). Aan het andere bord probeerde Thomas The Gunner Graven het tegen The Gennum Giant, maar die gaf geen krimp. Dat betekende dat Mastercaller Tristan voor de strijd om de derde plaats Mario en Thomas naar het bord kon roepen. Het middernachtelijk uur was al royaal gepasseerd toen de netjes gooiende Mario deze troostfinale wist te winnen.

Are you ready, voor de finale. Jazeker! In de ondertussen dampende Jister werd een heuse arena opgebouwd voor de finale. De opkomst van de mannen was geweldig. De partij leek eenzijdig te verlopen, toen de linkshandige Pieter uitliep naar 4-1. Hij had toen nog n leg nodig. Maar Jan Piet gaf niet op en terwijl de klok richting twee uur tikte, werd het 4-2 en 4-3.

Daarna kregen de zenuwen de matadoren in een wurgende greep. Pieter had uiteindelijk nog een dubbel-2 nodig, Jan Pieter dubbel-1. Werd het 4-4 of 5-3? Je kon een druppel bier horen vallen, zo spannend werd het, maar uiteindelijk lukte het Pieter The Power Wiersma om de finish te maken! Zodoende werd hij de winnaar van dit zeer geslaagde evenement, dat absoluut een vierde aflevering gaat krijgen. Sterker: de organisatie op zondagochtend alweer druk bezig met het opruimen van de arena heeft al stiekem gesproken over het eerste lustrum. ONEHUNDREDANDEIGHTYYYY!!

 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”18″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”1″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″] 

 

Facebooktwittermail