Het theatergezelschap Tyater komt met de voorstelling “Elkenien is in Prutser” naar Hommerts

Op 10 november om 20.00 uur in de loods van Sijbranda (Jeltewei 238, Hommerts) zal Tryater haar voorstelling “Elkenien is in Prutser” spelen. 

Kaarten kopen? Simone Koopmans-de Boer heeft er een aantal (simonedeboer@home.nl). Kaarten kopen kan ook via de site van Tryater.

De acteurs staan, als vijf berprutsers met hun eigen gepruts, symbool voor de zoektocht van een generatie (in Friesland) die de juiste besluiten wil nemen in het leven. Wij zijn hier. Wij zijn nu. Wij praten Nederlands, Liwwadders en Frysk. Wy binne berne yn Fryslan. Wy binne tusken de 20 en 30 jier ald. Wy wenje net fierder as 50 kilometer by us berteplak wei.

Us heit en mem binne berne yn Fryslan. (De moeder van Raymond niet). Wy binne karnivoar (Brecht net). Wy halde fan silen (Eline en Brecht net). Wij hewwe allemaal een Facebook en een Instagram-account. Wy hewwe allemaal n groanyske ziekte of un gebrek (Eline net). Wy wille ut goed doen. Wy wille de wereld begripe. Wy wille utzoome om de wereld te begripen. Wy snappen niet hoe as t heelal werkt. Wy binne bang foar de dea (Sjoerd en Brecht sizze fan net). Wij weten wat we goed doen. Wij weten wat we verkeerd doen. Wij reflecteren op onze competenties. Wy prutse. (Net as met deuze tekst). En as wy it net mear witte, dan tappe wy.

Genspireerd door de dag, de locatie en het publiek is er geen avond hetzelfde. Een paar scenes zijn uitgewerkt, verder halen de acteurs inspiratie uit hun fantasie, hun leven, dromen, verwachtingen en angsten. De locatie is op onverwachte plekken; die verhoudt zich, evenals het spelen zelf, tot een rauwheid en vergankelijkheid. Begin- en eindtijd van de voorstelling staan vast; wat daar tussen gebeurt, is afhankelijk van het moment.

Voorstelling van: Sjoerd Blom, Romke Gabe Draaijer, Raymond Muller, Eline de Vries, Brecht Wassenaar en Ira Judkovskaja
Met dank aan: Marit de Weerd, Friesche Balletschool, Peter Sijbenga, Remko Smids, Ins Sauer, Linda Eijssen, Tjalling Wijnstra en heel veel andere prutsers en de rest van de wereld.

 

Facebooktwittermail
%d bloggers liken dit: