Drie (eigenlijk vier) zonovergoten dagen feest zijn achter de rug. Geniet nog eens rustig na van al het moois wat is geweest. 

Door: Feestcommissie Jutrijp-Hommerts

Wat betreft het weer was het natuurlijk super. Beter hadden wij het niet kunnen treffen. Geen druppel regen en volop zon, wat een mazzel hebben wij gehad. Heel Jutrijp-Hommerts was een grote kleurenzee geworden. Geweldig hoe alle buurten het thema hebben opgepikt en daarmee fanatiek aan de slag zijn gegaan. Dat het zo mooi zou worden hadden wij nooit durven hopen. Uiteraard hopen wij dat dit succes volgend jaar wordt doorgezet. De antwoorden van de Stratenquiz zijn ook terug te vinden in dit artikel. 


Eerste prijzen voor Sansleat en De Nessen
Donderdagavond stip om 20:00 werden de dorpsfeesten geopend. Terwijl de jury bezig was met het beoordelen van alle buurten gingen de eerste optredens van start. Alle buurten wisten hun kleur goed in de playbackshow te verwerken. De ene buurt koos voor een thema dat bij hun kleur paste, de andere buurt zong vooral over hun kleur. Zeven optredens verder was de jury en het publiek goed vermaakt. Alle deelnemende buurten hadden zichtbaar werk van de playbackshow gemaakt wat de keuze voor de jury niet makkelijker maakte. Sansleat kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus. Hun optreden, helemaal in het zwart wist de jury het meest te imponeren. Net iets meer als het witte ziekenhuisthema van De Nessen. 

Inmiddels was ook de jury die de buurtversiering moest beoordelen terug van hun ronde door Jutrijp-Hommerts. Zij hadden zichtbaar genoten van alles wat ze gezien hadden. Onderweg werd regelmatig even een tussenstop gemaakt omdat de buurten naast versiering zelfs een act hadden voorbereid. Dat was misschien ook de reden dat De Nessen als winnaar werd gekozen. De Stinswei en de Hoep waren veranderd in een ziekenhuis met overal gewonden, operaties en doktoren.

Bekijk hieronder de foto’s van de playbackshow gemaakt door Gonny de Boer. De tekst loopt door onder de foto’s.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”36″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”300″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

 
Smuk breekt de tent af en prachtige kinderplaybackshow
De kindermiddag op vrijdag kwam te vervallen. Na jaren van spelletjes naast de tent was het tijd voor iets nieuws.  Gelukkig krijgen wij van de Feestcommissie vaak opmerkingen en suggesties. Zo is ook het idee voor de kinderplaybackshow tot stand gekomen. In totaal mochten we genieten van vijftien optredens van de jeugd. Het werd een groot succes. Alle kinderen hadden zich geweldig voorbereid en een goedgevulde tent genoot zichtbaar van het jonge talent. Bij de onderbouw wisten Floor en Vera met de pyjamadans de jury het meest te imponeren. Bij de bovenbouw wist Douwe met een geweldige imitatie van Najib Amhali de handen op elkaar te krijgen. Deze geweldige imitatie deed hij later op de avond nog eens vlekkeloos over tijdens de pauze van de band Smuk. Ook in een bomvolle tent wist Douwe de lachers op zijn hand te krijgen. Een geweldig optreden.

Foto’s van de kinderplaybackshow 2018. De tekst loopt door onder de foto’s.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”34″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”300″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

Coverband Smuk grandioos op dreef
Het laatste jaar Stratenquiz. Alle buurten waren weer druk aan het puzzelen. Maaike en Oane Huitema hebben weer veel moeite in deze megaquiz gestoken. Wij zijn als Feestcommissie dan ook zeer dankbaar dat ze dit de afgelopen jaren hebben gedaan. Soms is het tijd voor vernieuwing. Wat er volgend jaar op vrijdagavond is houden we natuurlijk nog geheim, maar spectaculair zal het zeker worden. De Sydtakke wist de laatste Stratenquiz uiteindelijk te winnen, net voor de Nessen die tweede werd en De Dageraad die op de derde plaats eindigde. 

Antwoorden Stratenquiz 2018

Wij wisten als Feestcommissie dat wij met Smuk een goede band binnen hadden gehaald, maar dat het zo’n succes zou worden hadden wij niet verwacht. Het werd een sensationele avond en de tent was bomvol. Iedereen zocht de dansvloer op, jong en oud gingen helemaal los op het geweldige optreden. Superlatieven als “vijf jaar vastleggen die band” en “beste vrijdagavond ooit” gingen door de tent heen. Uiteraard was het veel te snel 01:00 uur en was het optreden voorbij, maar met een prachtig toegift nam de band afscheid van het zinderende publiek. Was een bijzonder feestavond was dit zeg. 

Hieronder een video. De tekst loop hieronder verder.

Ook zaterdag vol met hoogtepunten
Zaterdagochtend was het eerst de beurt aan de 50+ers. Corry en Erik van het dorpshuis hadden in samenwerking met Zorgroep Foar Elkoar een prachtige brunch voorbereid. Volgens ons een van de best bezochte brunches van de laatste jaren. 55 gasten zaten aan prachtig gedekte tafels. Eerst werd er een pubquiz gespeeld die door de Feestcommissie werd gepresenteerd. Dit was ontzettend leuk want in de muziekronde gingen de handjes de lucht in. 

 

Warme maar zeer gezellige zaterdagmiddag
Ook de kinderkermis was weer als vanouds. Het systeem met muntjes is ons zeer goed bevallen. Het scheelde zeker een hoop rotzooi. Om 14:00 uur was de Meerkamp ook een jaarlijks hoogtepunt. Veel opmerkingen kregen wij dat een uurtje later (het was voorheen altijd om 13:00 uur) starten een goed idee was. Anders werd het altijd een gevlieg om op tijd te komen. De Meerkampcommissie is slim omgegaan met het thema van dit jaar. Zij kwamen uit op de Paralympische Spelen. Elk onderdeel werd dus met een handicap gespeeld. Dit leverde geweldige taferelen op. De Stins was net voor De Nessen de beste in alle onderdelen en mag zich een jaar lang meerkamp-kampioen noemen. Fan of it Pypke eindigde op de derde plaats. 

Naast prachtige foto’s van Henk Hoekstra zijn er ook prachtige dronebeelden gemaakt. Wij danken Sietze Gaastra voor deze geweldige beelden. De dronebeelden staan onder de foto’s. De tekst loopt door na het filmpje. 

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”37″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”300″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Diavoorstelling tonen]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

 

 

Eerste jaar foodtrucks prima bevallen
Na de Meerkamp was het tijd om even bij te komen. Mensen genoten massaal van de zon. Ook de foodtrucks waren een groot succes. De pizzabus was zelfs al binnen twee uur helemaal uitverkocht. Ontzettend jammer, voor zowel ons als Feestcommissie als voor de pizzabakkers. Geen Chinees-buffet maar drie verschillende etenskraampjes is dus geweldig goed bevallen. Dit gaat volgend jaar zeker een vervolg krijgen. Frerik de Swetser had de moeilijke taak om de tent een beetje wakker te schudden. Dit lukte helaas maar half want iedereen genoot buiten van de zon. 

Om 22:00 uur ging de tent wel compleet uit zijn dak met feestband Finally. Een geweldige energie was er in de tent te voelen. Wat een feest wisten zij er van te maken. Aan de foto’s is duidelijk te zien dat iedereen er van heeft genoten. Hun feestmuziek sloeg meer dan goed aan. Finally maakte zelf foto’s en filmpjes van deze prachtige avond. Het filmpje staat hieronder en de foto’s zijn te bekijken door HIER te klikken. 

De tekst loopt door onder de video.

En dan zijn drie feestdagen zomaar weer ten einde. Op zondagochtend werden de kinderen van groep 8 nog uitgezwaaid. De kerkdienst was kleurrijk aangekleed en een gospelkoor uit Oudega zorgde voor de muzikale ondersteuning. 

Evalueren en op naar volgend jaar
Wij als Feestcommissie zijn ontzettend blij hoe de feestdagen zijn verlopen. Het weer zat natuurlijk mee, maar de algehele sfeer tijdens de feestdagen was ontzettend goed. Voor ons is het tijd om te evalueren en na te denken over de dorpsfeesten van 2019. Ook zijn wij ontzettend blij met een aantal nieuwe aanmeldingen voor de Feestcommissie. Wij kunnen ons team dus gaan versterken wat de dorpsfeesten alleen maar ten goede komt. 

Iedereen bedankt voor drie geweldige feestdagen en een hele fijne zomervakantie gewenst. 

Feestcommissie Jutrijp-Hommerts

Gevonden voorwerpen
Uiteraard blijven er altijd dingen liggen in de tent. Onderstaande spullen zijn af te halen op de Stinswei 23 in Hommerts. 

Facebooktwittermail