De zeepkistenrace, Heel Jutrijp-Hommerts bakt, de kinderplaybackshow en natuurlijk livemuziek van Smuk. Het was een enerverende dag.

Jeugd vermaakt zich met bingo en playbackshow

Voor het tweede jaar op rij was er op de vrijdagmiddag een kinderplaybackshow. De deelnemers blonken uit in creativiteit, zelfs heel groep 1 en 2 stond op het podium. De winst ging naar Floor die niet alleen keurig playbackte, maar het hele podium in gebruik nam als turnvloer. Zij ontving een prachtige trofee. 

Na de playbackshow werd er door de jeugd nog fanatiek gebingood. Bloedstollend fanatisme, teleurstelling en blijdschap. Alles kwam kijken bij dit spannende spel. Wat dus voor jong en oud leuk is. Helemaal als er prijzen zijn te winnen natuurlijk. 

Tekst gaat door onder de foto’s

[ngg src=”galleries” ids=”44″ display=”basic_thumbnail” images_per_page=”200″ show_slideshow_link=”0″]Smullen van taarten en kamikaze op de schans

Rond half 7 stonden er prachtige taarten in de tent gestald. Alle buurten hadden prachtige taarten gemaakt en de nieuwsgierigen keken vol bewondering naar de creaties. Maar alleen een  mooie taart was niet genoeg voor de strenge jury. Bakker Ypma uit Heeg behoorde tot de vakjury en keek regelmatig even zuur bij het nemen van een hap. Bovendien was er naast de vakjury van elke buurt drie proevers. De taart van de Sydtakke scoorde het allerhoogst en kreeg de zilveren taartschep.

De taarten stonden nog in de tent opgesteld toen de teams voor Expeditie Apres-Ski op twee platte karren naar de Iewei werden gereden. Vanuit daar was het zaak om zo snel mogelijk terug naar de tent te komen. In de tent stonden enkele lastige puzzels en raadsels die opgelost moesten worden. Toen dat door alle teams was gedaan was het tijd voor het absolute hoogtepunt, met een bloedgang van de schans af.

Er waren serieuze crashes bij en er vloog ook een team op de kop. Gelukkig droegen alle deelnemers een helm en waren en geen ernstige blessures. Team Wander was het snelst dit jaar op alle onderdelen en pakte de eerste prijs. Geniet van de foto’s, het was een geweldig spektakel.

Tekst gaat door onder de foto’s

[ngg src=”galleries” ids=”45″ display=”basic_thumbnail” images_per_page=”200″ show_slideshow_link=”0″] 

Smuk krijgt de tent weer op zijn kop
Het meest werd natuurlijk wel uitgekeken naar de livemuziek. Vorig jaar al steengoed, dit jaar weergaloos. Al voor de eerste pauze stond de dansvloer vol. Oud en jong zwierden op hoog tempo muziek. Afgewisseld met heerlijke meezingers was Smuk precies wat we er van hadden verwacht. Zij kunnen elke tent omver blazen, en dat lukte vrijdagavond zeker in Jutrijp-Hommerts. Rond de klok van 1u nachts wou de menigte in de tent nog lang niet naar huis, tot twee keer toe werd daarom een toegift gezongen voordat Smuk onder luid applaus de tent verliet.

 

 

Facebooktwittermail