Over een paar dagen is het alweer zover, de dorpsfeesten 2017. Wij blikken alvast vooruit

Door: De Feestcommissie Jutrijp-Hommerts

De dorpsfeesten van vorig jaar waren vooral heel erg nat. Met rijplaten en andere maatregelen deed de Feestcommissie haar uiterste best om de bezoekers droog de tent in te laten komen. Ondanks het natte weer waren de dorpsfeesten niet minder gezellig. Helaas zien de voorspellingen er dit jaar wederom niet goed uit en moeten we uitgaan van regen. Uiteraard doet de Feestcommissie haar uiterste best om het terrein zo toegankelijk mogelijk te maken.

Hier worden wij niet blij van. Toch gaan we maar uit van het beste.

Twee thema’s 
Dit jaar bestaan de dorpsfeesten eigenlijk uit twee thema’s. Country en Western is het hoofdthema van dit jaar. De feestcommissie doet zijn best om dit jaar de tent iets meer thema-gerelateerd aan te kleden. Wat dat is houden we nog even geheim. Het tweede thema is “The Highland-Games”. Dit is alleen zichtbaar tijdens de meerkamp. De spelletjes van de meerkamp zullen genspireerd zijn op de traditionele spellen uit de Schotse hooglanden. 

Donderdagavond: Playbackshow en Zanger Jeen
Wie volgt “De Nessen” op als winnaar van de playbackshow? Of wordt de titel geprolongeerd? Donderdagavond 29 juni trappen we de dorpsfeesten af met de playbackshow. De buurten hebben de opdracht gekregen om zich te laten inspireren door het thema Country and Western. Verwacht donderdag dus veel cowboys in de feesttent. Na afloop van de playbackshow zal Zanger Jeen het publiek vermaken. Vanaf ongeveer 22:00 uur zal deze feestzanger zorgen voor een gezellige sfeer met allemaal bekende nummers. 

De kans is groot dat er net als vorig jaar rijplaten bij de ingang worden gelegd

Vrijdag: kindermiddag, stratenquiz en oude bekende
Ook dit jaar krijgen de schoolkinderen nog geen vakantie tijdens de dorpsfeesten. Toch staat de vrijdagmiddag al jaren in het teken van de kindermiddag en blijkt dit altijd ontzettend leuk. Diverse spellen zijn weer bedacht en wij weten zeker dat de kinderen een leuke middag gaan hebben. Om 19.30 uur verwachten wij iedereen aanwezig voor de Stratenquiz. Door heel Jutrijp en Hommerts zullen buurtbewoners weer te vinden zijn op zoek naar antwoorden. De Stratenquiz begint inmiddels een vast thema te worden en in populariteit toe te nemen. De hele buurt kan meedoen en zijn of haar buurt helpen, dat maakt het ook zo leuk. Zal “De Nessen voor het derde jaar op rij winnen of krijgen we dit jaar een nieuwe winnaar. Komt allen en help je buurt tijdens de stratenquiz.

Vorig jaar waren ze op de donderdag in onze feesttent en dit jaar dus op de vrijdag: Stars like Us. Vanwege de goede en positieve reacties hebben wij besloten deze band dit jaar weer in te huren maar nu op de vrijdag. Wij verwachten dus wederom een leuk feest. Stars like Us zal ongeveer om 22.00 uur starten. 

Stars Like Us speelt dit jaar dus op de vrijdagavond

Zaterdag: 50+ brunch, kinderkermis, meerkamp, Chinees en Sipke de Boer
In samenwerking met zorggroep “Foar Elkoar” organiseren we de brunch voor de 50-plussers in onze dorpen. Dit jaar geen Hollandse spelletjes maar een pubquiz. Op de achterkant van het programmaboekje is het opgavenformulier te vinden. Gelijktijdig met de brunch is ook de kinderkermis. Diverse attracties staan verspreid op en om het terrein van de feesttent. 

Dan een van de hoogtepunten van de dorpsfeesten, de meerkamp.”De Stins”was de winnaar van vorig jaar maar of ze die titel prolongeren is nog maar de vraag. Zoals eerder genoemd zijn de spelletjes geinspireerd op de Schotse Highland-Games. Deze spellen zijn redelijk zwaar te noemen maar de Feestcommissie heeft geprobeerd om het zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen. Het belooft dit jaar sowieso een spektakel te worden. De weersverwachting past dan wel weer mooi bij het thema van de meerkamp trouwens. 

We sluiten de zaterdag af met Sipke de Boer. Ook Sipke was vorig jaar aanwezig tijdens de dorpsfeesten. Samen met zijn band “De Suskes” wist hij de tent volledig mee te krijgen en werd het een ongekend gezellig feest voor jong en oud. Nu zal hij dit alleen gaan proberen. Een paar jaar geleden is dat hem ook gelukt dus dat komt vast helemaal goed. En natuurlijk in er ook weer een Chinees-buffet in de tent. Ongeveer een uur na afloop van de meerkamp zal deze zijn geopend. 

Zaterdagavond zal Sipke de Boer zorgen voor een groot feest voor jong en oud

Wij verwachten drie geweldige dagen
Wij hopen jullie allemaal bij de tent te zien. Of het nou regent, vriest of dooit, met zijn allen maken we er een geweldig feest van!

Facebooktwittermail
%d bloggers liken dit: