Wat een prachtige quizavond in het dorpshuis hadden we zaterdag. 39 teams en meer dan 175 man deden mee aan de pubquiz 2019.

Rond de klok van acht stond er een lange rij tot buiten het dorpshuis. Meer dan 175 man moesten de grote zaal in en dat duurde even. Om kwart over acht kon de quiz eindelijk beginnen. De zaal was door de Feestcommissie prachtig aangekleed. Op het podium stonden twee beamers en Piter Wilkens stond met zijn gitaar net voor het podium. De quiz die ooit begon met 40 man in de Jister, heeft zich geweldig ontwikkeld. Wat een enthousiasme van de inwoners van Jutrijp en Hommerts om mee te doen. Binnen drie weken waren alle plaatsen al bezet. 

Vragenblad
Antwoordenblad

Erro presenteerde voor de derde keer de quiz. Samen met de overige leden van de Feestcommissie waren er 70 vragen over uiteenlopende onderwerpen. Het blijft toch altijd een uitdaging om een quiz te maken voor zo’n breed gezelschap. De deelnemers varieerden namelijk in de leeftijd van 16 tot boven de 60 jaar. En dat is natuurlijk alleen maar mooi. Zulke evenementen moeten voor ieder toegankelijk zijn en met zijn allen werd het ook een prachtige avond, mede door de muzikale inbreng van Piter Wilkens. 

De quiz ging in rap tempo en de vragen waren volgens de meesten goed te doen. Na afloop van de quiz speelde Piter eerst in de Jister een aantal nummers voor dat de uitslag bekend werd gemaakt. Hieronder de top 10. 

Team Jaap en Cecille
D’erop of d’eronder
Oane en de Kadaffi’s
Vronie en Co
Siebs Bitches
Nessuna Possibilita
Tietia’s Boys
The Vanderhoeks
In To The Graven
Ineke’s Boys

Ineke’s Boys werd dus de winnaar van de 2019 editie. Hein, Feite, Ineke, Piet Jan en Arjen wisten voor het eerst de quiz te winnen. In To The Graven stond al voor de derde keer op het podium en was ook zeer content met de tweede plaats. Het was een geweldige avond, gelukkig hebben we de foto’s nog. Volgend jaar komt er zeker een nieuwe editie. En nu is het tijd voor de Feestcommissie om zich te richten tot dat andere prachtige feest. Het laatste weekend van juni, de dorpsfeesten 2020. Het lijkt nog ver weg, maar voor dat we het weten staan we weer in de feesttent. 

Alle deelnemers worden namens de Feestcommissie bedankt voor hun deelname en de prachtige avond. En ook Piter Wilkens willen we graag bedanken. Hij heeft na afloop prachtig gespeeld in een ramvolle Jister. 

  • Feestcommissie Jutrijp-Hommerts. 

De derde plaats was voor TheVanderHoeks

De nummer 2. In To The Graven

Het winnende team

 

 

 

Facebooktwittermail